Authentieke Chinese tomatensoep
Dit is een echt authentiek Chinees recept voor tomatensoep. Deze tomatensoep is heerlijk zoet van smaak; een echte opkikker. Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
Kippenbouillon:
Soep:
Bereidingswijze
1. Zet kip samen met de bouillonblokjes en water op.
2. Snijd uien en knoflook grof en voeg deze toe.
3. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten trekken. Verwijder de kippenpootjes en pluk het vlees eraf. Zeef de bouillon daarna.
4. Zet de tomatenpuree even aan. Voeg dan bloem en djahe toe en roer goed door.
5. Doe er een beetje water, suiker, zout, djahe, halve eetl azijn en ontvelde tomaten en bouillon bij.
6. Laat dit 15 koken. Kook ondertussen de mihoen en bak dit aan.
7. Blend de soep tot een homogene massa mbv een staafmixer of keukenmachine.
8. Breng wederom aan de kook. Schep in een soepkom wat kip en dan soep. Maak af met de gebakken mihoen en lenteui.
Serveertips
Je kunt eventueel ook nog een dun preitje of een paar bosuitjes in hele fijne ringetjes snijden en die als laatste bij de soep doen. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
KCAL: 115 , Eiwit: 4,2 , KOOLH: 8,3 , VET: 1,5 GR (excl. kippenpoot).Bron: http://www.kookse.tv/recept/chinese-tomatensoep