Authentieke Chinese Tomatensoep Joe's Corner
Lekkere oosterse soep voor 4 personen, van Chinees Restaurant Joe's Corner. Voor de bereiding zijn de volgende materialen nodig: wok soeppan, houten lepel, knoflookpers, schuimspaan, maatbeker, weegschaal.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Schil en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd het vlees in blokjes. Was de taugé. Doe olie in een wok of wadjan en roerbak hierin de ui tot deze mooi glazig is geworden. Voeg het vlees toe en bak het even aan. Voeg tomatenpuree en knoflook toe. Blus het af met het water en laat het circa 1 uur op een laag vuur zachtjes pruttelen. Schep het vlees eruit met een schuimspaan en houdt het apart. Voeg het tomatensap toe en breng de bouillon aan de kook. Doe in een schaaltje de suiker, ketjap, djahé, ve-tsin, sereh, sambal en azijn en roer er een mooi glad papje van, voeg het toe aan de bouillon. Doe maizena in een kopje met wat water en roer hier een mooi glad papje van, voeg het toe an de bouillon. Breek de mie nestjes in tweeën en voeg het toe. Voeg de waterkastanjes en de taugé toe. Laat het geheel circa 25 min. zachtjes doorkoken. Voeg het vlees toe.
WEETJE: Waterkastanjes zijn kleine, ronde, knapperige vruchten van een waterplant uit Zuidoost-Azië. Ze hebben een donkerbruine schil en een knapperige, wat zoete smaak. Ze zijn in blik (340 gr van Ma Ling) verkrijgbaar en soms ook vers. Ongebruikte waterkastanjes kunnen maar een paar dagen in een plastic bakje met water in de koelkast worden bewaard.
Serveertips
Laat de soep minstens 1 dag op smaak komen. Serveer het als voorgerecht bij een rijsttafel. Klop 3 eieren los met een beetje water, een scheutje ketjap en een mespunt sambal. Bak van het eimengsel een omelet, rol deze op en snijd in kleine reepjes. Verdeel de omeletreepjes over de borden en giet de soep er overheen.
Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=345251