Chinese tomatensoep Allerhande (Albert Heijn)

Een lekkere Chinese Tomatensoep. Bereidingstijd is ongeveer 60 minuten en dit recept is voor 4 personen.

IngrediŽnten

  • 2 el olie
  • 1 schaal kipdrumsticks (ca. 575 g)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1.2 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 el bloem
  • 2 tl gemberpoeder (djahť)
  • 6 roma tomaten, ontveld
  • 2 el suiker
  • 1 el azijn
  • 50 g mihoen (pakje 250 g)
  • 2 bosuitjes (zakje 3 stuks), in ringetjes
  • Bereidingswijze

    1. Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom 3 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat 30 min. trekken. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
    2. Verhit de tomatenpuree met 1 el water, roer bloem en gemberpoeder erdoor en bak 5 min. Voeg met de tomaten toe aan de bouillon, breng aan de kook en laat 3 min. inkoken. Pureer van het vuur af glad. Breng op smaak met suiker, azijn en peper en zout.
    3. Pluk het vlees van de drumsticks. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de soep, mihoen en kip over 4 kommen. Bestrooi met de bosui.

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie: Energie: 335 kcal, Eiwit: 18 g, Vet: 15 g, Koolhydraten: 32 g.

    Bron: Allerhande 3 (2011)

    Merken Tomatensoep

    Recepten Tomatensoep

    Veel gezocht